MEĐUNARODNO NATJECANJE FLOW

Natjecanje, koje se održava u gradu Schwedtu, na temelju svoje veličine i kontinuiteta ubraja se u jedno od najznačajnijih likovnih natjecanja u Njemačkoj. Ovo se natjecanje Savezne pokrajine Brandenburg održava od 1967. godine, a godišnje pristigne između 2.000 i 3.000 radova. Ove je godine, s obzirom na okolnosti, broj radova ipak malo manji. Ukupni je broj radova bio 1191, a radovi su stigli iz 16 zemalja svijeta (Rusija, Kina, Indonezija, Austrija, Ukrajina, Bugarska, Bjelorusija, …). Međunarodno stručno povjerenstvo odabralo je oko 600 najboljih radova za službeni postav izložbe.

Pokroviteljica je natjecanja, Britta Ernst, ministrica obrazovanja, mladih i sporta Savezne pokrajine Brandenburg. Nositelj je natjecanja od 2012. Verein der Freunde und Förderer der Musik- und Kunstschule „J. A. P. Schulz“ (Schwedt/Oder). Sponzor je natjecanja Ministarstvo obrazovanja, mladih i sporta Savezne pokrajine Brandenburg, grad Schwedt/Oder i okrug Uckermark. Na natjecanju sudjeluju djeca i mladi iz cijeloga svijeta od 4. do 20. godine.

Učenice Ekonomske škole Požega na ovome su natjecanju po prvi puta sudjelovale 2020. godine i već smo tada dobili iznimno pozitivne povratne informacije organizatora. Sva tri rada naših učenica bila su dio službenog postava izložbe, premda nisu među 10 prvonagrađenih radova. Ove je godine u službeni postav izložbe ušao rad naše učenice Gabrielle Kopić (3.h), a sudjelovalo je nekoliko učenica/ka koje/i su dobile/i priznanja i pohvala organizatora.

Na natjecanju su na natjecanju „Flow 2021“ pod mentorstvom mr. Martine Budimir, prof. sudjelovale/i:

  1. GABRIELLA KOPIĆ, h, rad „Der Weg ins Unbekannte“ („Put u nepoznato“)
  2. SANDRA MARKOVIĆ, h, rad „Angenehme Stille“ („Ugodna tišina“)
  3. MIRIAM BAHORA,k, rad „Der weiße Hirsch – ein merkwürdiger Traum“ („Bijeli jelen – čudnovati san“)
  4. TIHANA MIJATOVIĆ, k, rad „Seelische Befreiung“ („Duševno oslobođenje“)
  5. DAVID VULINOVIĆ, h, rad „Imperfect Perfection“ („Nesavršeno savršenstvo“)

Čestitamo našim kreativkama i kreativcu!

Izvješće sastavila: mr. Martina Budimir, prof.