Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki namijenjen je učenicima srednjih škola koji se u svom radu susreću s nastavnim predmetom Vježbenička tvrtka. U eTwinning projekt Sajam vježbeničkih tvrtki uključilo se 7 tvrtki naše škole: Stilko, TO DO, Alfa, Konekta, Čarobni trenutci, Vern i MTS. Prijavljeni su timovi od 3 učenika čiji je prvi korak bio predstaviti se, a zadatak koji trebaju napraviti sastoji se od sljedećih kategorija: predstavljanje vježbeničke tvrtke putem video uratka do 3 min., predstavljanje društvene odgovornosti vježbeničke tvrtke putem prezentacije do 10 slidova te izrada promidžbenih materijala vježbeničke tvrtke: brošure, letka i  vizitke.

Dana 22. ožujka 2021. u 13 sati održan je prvi online sastanak s učenicima,  a razgovaralo se o: nastanku projektne ideje o Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki, ciljevima, ishodima i rezultatima projekta, aktivnostima za učenike sudionike projekta, diseminaciji projekta, pokroviteljima i sponzorima, pravilima ponašanja na Twinspace-u, predloženim digitalnim alatima za izradu video uradaka, prezentacija, promidžbenih materijala vježbeničkih tvrtki. Učenici trenutno rade na izradi slogana za projekt. Sljedeći online sastanak za učenike je najavljen za 13. travnja.

Dana 16. ožujka održan je prvi sastanak za nastavnike, a teme su bili gotovo iste kao i za učenike. Nastavnici su predstavili sebe i školu, a sljedeći zadaci su im odabir slogana, mentoriranje učenika u izradi zadataka, evaluacija projekta i diseminacija projekta. Mentori naših vježbeničkih tvrtki su profesorice Verica Perlić, Mirna Mikić, Ksenija Krizmanić Horvat, Katarina Bušić i Elvira Volf-Karan. Radove učenika će ocjenjivati nastavnici iz svih škola koje sudjeluju u projektu, a predstavnik naše škole kao ocjenjivač je profesorica Zvjezdana Farkaš.