VALENTINA SVOBODA, 4.b – IZVRSNO 6. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ RAČUNOVODSTVA

 

Na Državnom natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. u disciplini računovodstvo učenica Valentina Svoboda osvojila je odlično 6. mjesto u iznimno jakoj konkurenciji.

Natjecanje je održano od 26. – 28. ožujka u Zagrebu, u prostoru Zagrebačkog velesajma i bilo je otvoreno za javnost, a sudjelovalo je 580 najboljih učenika strukovnih škola u 43 discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. 

Valentina se plasirala na državno natjecanje nakon provedenog školskog natjecanja na kojemu je sudjelovalo 8 učenika naše škole i Međužupanijskog natjecanja. Na Državno natjecanje u disciplini računovodstvo pozvano je 12 učenika iz cijele Hrvatske.

Natjecanje se odvijalo u dva dana u trajanju od devet sati pri čemu su natjecatelji morali riješiti 6 modula: sortiranje i kontiranje preuzetih isprava, unos podataka u računalni program iz knjigovodstva, sastavljanje Računa dobiti i gubitka, sastavljanje Bilance,  sastavljanje Izvještaja o novčanim tokovima i izračun pokazatelja analize financijskih izvještaja i njihova prezentacija.

Mentor učenici je bila Elvira Volf-Karan, prof.

Čestitamo Valentini na odličnom rezultatu.