SUDJELUJEMO U PROJEKTU GODINA ČITANJA 2021.

Projektom školskih knjižničara: Godina čitanja 2021. obilježit će se Godina čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama koje će sudjelovati u njemu kao projektni partneri. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja među učenicima, usvajanje čitateljskih vještina i ono najvažnije – razvijanje ljubavi prema čitanju.

Naša se škola rado priključila ovome projektu koji pridonosi razvoju kulture čitanja i promiče čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

Aktivnosti ćemo provoditi do kraja 2021. godine, a sve ćemo potkrijepiti fotografijama, videima, prezentacijama, izradom digitalnih materijala korištenjem digitalnih alata, plakatima učenika, posterima, digitalnim knjigama, brošurama…

Učenici će raditi samostalno, u parovima, skupinama i timovima, čitat će, izražavati se na kreativan način, baviti se istraživačkim radom i knjigama po vlastitom izboru.

Profesorice Marija Šag Sadilek i Maja Pranjić Čorak pozivaju sve zainteresirane učenike da im se do kraja tjedna jave (putem chata u virtualnoj učionici) ako žele biti dio ovoga projekta. Za svoj će dodatni rad biti nagrađeni te će dobiti potvrdu o sudjelovanju u eTwinning projektu.

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.
Izvor: https://mzo.gov.hr/vijesti/2021-godina-proglasena-godinom-citanja-u-hrvatskoj/4117