PROJEKT MORE THAN WELCOME / VIŠE NEGO DOBRODOŠLI

Nakon našeg prvog radnog sastanka u rujnu vrijedno smo radili, učenici su bili kreativni i kroz razne digitalne alate i materijale predstavili su sadržaje vezane uz turizam. Podsjetimo, u projektu sudjeluju učenici 2.h i 3.h razreda sa profesoricama Martinom Kir Jambrek i Ines Jurilj, te našim partnerima iz Turske Özler Fatih, Barış Çeler and Melek Sevinç.

Povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. rujna učenici su u sklopu nastave Engleskog jezika (2.h) i Organizacije poslovanja poduzeća (3.h) imali zadatak opisati razna zanimanja koja su na bilo koji način povezana sa turizmom i ukratko objasniti zašto su važna za njegov rast ili zadovoljstvo gosta. Bili su kreativni i sjetili su se raznih zanimanja, a kako su to napravili možete pogledati na našem padletu.

Tijekom listopada vrijedno smo radili na prijedlozima za logo. Učenici su bili kreativni, a kao najbolji izabran je logo učenika Gökalpa iz Turske. Naš projekt i logo predstavili smo i kroz kratki Animoto video. Naši učenici su izradili i vodiče za rad s gostima u kojima su objasnili što je rad s gostima i dali savjete kako najbolje raditi s gostima. Njihove radove možete pogledati u wakelet kolekciji.

Tijekom studenog učenici su zajedno surađivali u digitalnom alatu Tricider. Bile su im ponuđene razne situacije s gostima u hotelu, a njihov zadatak je bio odabrati neku od navedenih situacija i odgovoriti kako bi ju riješili. Osim toga, trebali su pročitati i lajkati odgovore drugih učenika. Ovakav način rada im se svidio s obzirom da su se prvi put susreli s ovim alatom, a kako to izgleda možete pogledati na https://bit.ly/3EY3xav. Osim navedenog učenici su izrađivali i digitalne materijale vezane uz razne turističke informacije koje možete pogledati na padletu Value of knowledge.

Tijekom prosinca učenici su imali zadatak izraditi infografiku na temu „Prodaja u turizmu“ gdje su trebali odabrati između nekoliko ponuđenih tema i obraditi onu koja im se najviše svidjela. Koliko su bili kreativni i domišljati pogledajte u wakelet kolekciji.

Dana 15. prosinca 2021. održan je drugi radni sastanak u sklopu eTwinning projekta More Than Welcome na kojem su sudjelovale profesorice Ines Jurilj i Martina Kir Jambrek te ostali sudionici iz naših partnerskih škola u Turskoj. Zaključili smo da se dogovorene aktivnosti provode uspješno, a učenici 2.h i 3.h razreda koji sudjeluju u projektu odlično i kreativno izrađuju sve zadatke.

Na kraju smo izradili božićne i novogodišnje čestitke i poželjeli sve najbolje povodom nadolazećih blagdana. Čestitke možete pogledati u kolekciji Adobe Spark.

Želimo vam Sretan Božić i Novu godinu.

Voditeljica projekta: Ines Jurilj, prof.

Partnerica projekta: Martina Kir Jambrek, prof. savjetnik