Upute epidemiologa – obavijest za učenike i roditelje 1k i 4a te ostale profesore

Poštovani roditelji i profesori,
po obavijesti o pozitivnom nalazu učenica u 4a i 1k razredu Ekonomske škole u koordinaciji s ravnateljicom gđom. Parac želimo Vas obavijestiti da su učenici koji idu u 4a i 1k kao i profesori koji su im predavali (1k u ponedjeljak, a 4 a u petak, subotu i ponedjeljak) u samoizolaciji.
 
Samoizolacija će se voditi od:
  • 14.9.-28.9. (29.9. povratak u školu) za svu djecu i profesore
  • profesore koji su predavali u 4a u petak ili subotu, a nisu u ponedjeljak ćemo voditi od petka ili subote prema popisu dostavljenom iz škole. 

Osoba u samoizolaciji treba biti odvojena od ostalih ukućana u najvećoj mogućoj mjeri.

 
Ostali ukućani učenika ili profesora mogu nastaviti ići na posao ili u školu i obavljati najnužnije obaveze. Ukućani trebaju izbjegavati neobavezna druženja, velika okupljanja (rođendani, svadbe, mise…), posjete starijim osobama kao i odlaske u zdravstvene ustanove osim ako je nužno i u dogovoru sa izabranim liječnikom.
 
Najvažnije: u slučaju da osoba u samoizolaciji ili netko od ukućana dobije simptome kao što su povišena tjelesna temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima, kašalj, glavobolja, grlobolja, gubitak osjeta okusa i mirisa treba se javiti izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme te dijete liječnik naručuje na testiranje na COVID-19. Ako se pojave simptomi, a do dolaska nalaza testiranja svi ukućani ostaju doma.
Kako se u školi poštivaju epidemiološke mjere, mala je vjerojatnost da se netko od djece ili profesora razboli no mogućnost postoji te poziva na oprez.
 
Molimo Vas da u slučaju da imate neka dodatna važna pitanja nazovete broj 311-553 ili 311-563 sutra u petak između između 11 i 12 sati ili pošaljete e-mail na sanitarni.inzenjeri@zjz-pozega.hr 
Molimo za strpljenje jer su sve linije preopterećene. Za dodatne informacije možete se obratiti i svom izabranom liječniku.
 
Unaprijed Vam hvala,
 
Služba za epidemiologiju
 


Jasmina Kovačević, dr.med., 

spec.javnog zdravstva,
univ.mag.sanit.publ.
 
Zavod za javno zdravstvo 
Požeško-slavonske županije
Županijska 9, Požega
 
tel: +385 34 311 572
gsm: +385 99 317 95 29