MATURANTI NA SMOTRI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Smotra Sveučilišta u Zagrebu najveća je manifestacija za maturante i sadašnje studente, a ove godine u četvrtak 10. studenog, posjetili su ju učenici 4.h i 4.c razreda zajedno sa razrednicama profesoricom Ines Jurilj i Lorenom Đurčević te profesoricom Mirnom Dusper u pratnji.

Na 27. Smotri Sveučilišta predstavio se 31 fakultet i 3 umjetničke akademije, a maturanti su na taj način mogli dobiti sve informacije o izboru fakulteta, upisnim uvjetima, načinu studiranja, programu koji pojedini fakultet nudi te načinu prijave za studentski dom u Zagrebu. Sve to na Smotri predstavljeno je kroz različite igre, kvizove i interaktivne sadržaje u kojima su učenici naše škole uspješno sudjelovali te dobili mnoštvo promotivnih materijala pojedinih fakulteta.

Obzirom da se Smotra ove godine održavala na Zagrebačkom Velesajmu, u isto vrijeme kada i međunarodni sajam knjiga i učilišta Interliber, učenici su i to mogli posjetiti i kupiti različite udžbenike i knjige. 

Nakon toga, učenici su išli u Arena centar gdje su imali slobodno vrijeme za ručak i kupovinu, a u 16 sati su pogledali kino predstavu čime se završio ovaj, i više nego uspješan jednodnevni izlet za maturante.

Lorena Đurčević, prof.