Europski tjedan novca

Od 22. do 27. ožujka 2021. obilježili smo Europski tjedan novca u Ekonomskoj školi Požega. Projekt obilježavanja Europskog tjedna novca pripremile su i realizirale profesorice Katarina Bušić, Elvira Volf Karan i Magdalena Vojak.

Za učenike naše škole pripremili  smo  sljedeće aktivnosti:

  1. Organiziranje kviza „Financijaš za 5“ o financijskoj pismenosti za učenike prvih razreda – obrazovni profili ekonomist, komercijalist, prodavač i hotelijersko-turistički tehničar održanog u ponedjeljak 22. 3.  na kojem je najsupješnija bila učenica Dragana Relić iz 1. a razreda
  2. Provođenje radionica „Kupujem online i sigurno“ vezanih uz sigurnost on line kupovine za učenike drugih razreda svih obrazovnih profila koje će se održati na razrednim satima tijekom tjedna
  3. Organiziranje virtualnog predavanja gosp. Ivana Radošić iz Zagrebačke banke o glavnim proizvodima banke za učenike trećih razreda u utorak 23. 3.
  4. Organiziranje virtualnog predavanja gđe. Marije Paić iz Grawe osiguranja o temeljnim značajkama i vrstama osiguranja za učenike četvrtih razreda u srijedu 24. 3.
  5. Sudjelovanje na Velikoj učeničkoj debati na temu: „Trebaju li banke biti društveno odgovorne: da ili ne?“ u organizaciji Hrvatske narodne banke putem platforme YouTube u petak 26. 3.
  6. Izrada panoa u hodniku škole na temu Europskog tjedna novca s učenicima četvrtih razreda

 

Rezultate aktivnosti organizirali smo u Wakelet kolekciju kojoj se može pristupiti pomoću linka:

 https://wakelet.com/@EKONOMSKA_SKOLA_POZEGA__EUROPSKI_TJEDAN_NOVCA_20217588

 ili pomoću QR koda

Izvješće sastavila: Magdalena Vojak, prof.