Volonterski klub Ekonomske škole Požega

Putem Zoom aplikacije, 19. studenoga 2020. održan je osnivački sastanak Volonterskog kluba Ekonomske škole Požega.

Na sastanku su utvrđeni ciljevi  kluba, predstavljen plan rada te su članovi Volonterskog kluba upoznati sa svojim pravima i dužnostima te poslovima i odgovornostima koordinatora volontera.

Dogovorene su aktivnosti koje slijede, a koje će Volonterski klub organizirati i provesti.

Prethodno je predstavljanje Volonterskog kluba učenicima prvih i drugih razreda škole organizirala je koordinatorica volontera, prof. Štefanija Drežnjak.

Učenicima je pojašnjeno da se u Volonterski klub  mogu uključiti svi koji žele raditi na pozitivnim promjenama u školi i zajednici u kojoj živimo uz osjećaj da pomažu onima kojima je to potrebno. Naglašeno je da se volonterski rad ne plaća, ne zato jer ne vrijedi, nego zato što je neprocjenjiv.

Volonterski klub  pružit će priliku osobnog razvoja svim učenicima koji žele stjecati nova iskustava i poznanstva, učiniti korisne promjene u svojoj zajednici, biti humani, zabaviti se i dobro iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Volonterskom je klubu, uz suglasnost roditelja pristupilo ukupno 53 učenika prvih i drugih razreda svih smjerova Ekonomske škole koji su izrazili želju za sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima.