Poduzetnica budućnosti – Nikolina Gavrić s projektom „Peleti od ovčije vune“

G. Z. Jelčić, majka, ravnateljica i mentorica prof. Perlić

Predstavnik HUP-a gospodin Zdravko Jelčić, direktor tvrtke Spin Valis d.d., listopada 2018. godine u Ekonomskoj školi Požega uručio je priznanje učenici Nikolina Gavrić, prošlogodišnji 4.b razred.

Učenica Nikoline Gavrić s priznanjem HUP-a

Učenica Nikolina Gavrić dobitnica je nagrade u iznosu 5.000,00 kn za svoj projekt „Peleti od ovčje vune“ koji čuvaju vlagu i mogu se  koristiti kao ekološko gnojivo u poljodjelstvu, vrtlarstvu i cvjećarstvu. Cilj  projekta je spriječiti uništavanje vune i zagađenje okoliša. Mentorica učenici bila je profesorica Verice Perlić.

U 2018. Hrvatska udruga poslodavaca slavi 25 godina rada i tim povodom su   organizirali natječaj „Poduzetnici budućnosti“ kojim žele promovirati rad udruge, ali i  promovirati poduzetništvo, poticati na edukaciju o poduzetništvu i pokretanje poduzetničkih inicijativa među mladima u srednjim školama u RH, njihovim roditeljima te unutar lokalnih zajednica.

Natječaj se odvijao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na natječaj je bilo prijavljeno 175 projekata, nagradni fond je iznosio 250.000,00 kn, nagrađeno je 25 projekata, pravo sudjelovanja imali su učenici pojedinačno, u skupinama ili nastavnici.

Predavanje gospodina Jelčića

Gospodin Jelčić je održao i kratko predavanje o svom poslovnom uspjehu i ulozi inovativnosti i znanja u poslovanju. Istakao je i glavne razloge zbog kojih je Nikolinin projekt dobio nagradu, kao i ostali projekti koji su nagrađeni, jer zadovoljavaju ekonomske, ekološke i socijalne komponente.

Učenici predstavnici vježbeničkih tvrtki  i profesorice na predavanju g. Jelčića

Učenici predstavnici vježbeničkih tvrtki  i profesorice na predavanju g. Jelčića

Zbog nemogućnosti dolaska učenice priznanje je preuzela majka učenice.

Na predavanju su bili prisutni i učenici – predstavnici vježbeničkih tvrtki naše škole, te ravnateljica Marinka Parac, profesorice Verica Perlić i Zvjezdana Farkaš.

Izvještaj sastavile profesorice: Verica Perlić i Zvjezdana Farkaš