Natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Dragi učenici,

Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. natjecanje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinancira se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Cilj je natjecanja smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama. Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je poginula 331 osoba, od toga 53 mlade osobe u dobi od 14 do 25 godina. Učinimo zajedničke napore da se taj broj smanji!

Natjecanje se u potpunosti provodi na stranicama http://ucilica.skole.hr, u vremenskom razdoblju od 01. listopada (od 12,00 sati) do 30. studenog 2018. godine (do 12,00 sati), uporabom “Prometne učilice”, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. Natjecati se mogu svi učenici od 1. do 4. razreda srednje škole.

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr zajedno sa svim uputama za natjecanje. Sadržaji Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju je potrebno posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu.

Nagrada za najuspješnije učenike (po uzrastima):

  1. mjesto: Tablet PC s tipkovnicom
  2. -5. mjesto: Eksterna baterija za mobitel (10 000 mAh)

Nagrada za tri najuspješnije škole:

  • Tablet PC

Više o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na http://ucilica.skole.hr a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

Ukoliko želite sudjelovati ili imate bilo kakvih pitanja u vezi natjecanja, molimo da se obratite prof. Domagoju Mazaniku.