MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ KOMPJUTORSKE DAKTILOGRAFIJE – INTERSTENO 2020.

Download (DOCX, 18KB)

Na Međunarodnom natjecanju Intersteno 2020. prijavljeno je ukupno 1710 natjecatelja, 253 mentora i 205 škola iz 29 država svijeta. Svoje natjecatelje su imale: Argentina, Austrija, Australija, Belgija, Švicarska, Češka Republika, Njemačka, Egipat, Španjolska, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Indija, Italija, Japan, Luxemburg, Morocco, Malezija, Nigerija, Nizozemska, Norveška, Novi Zeland, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Turska, Ujedinjeno kraljevstvo, USA i Vijetnam.

U kategoriji od 13 do 16 godina sudjelovalo je 306 natjecatelja od kojih je 208 uspješno završilo natjecanje.  Među njima i 4 učenika  Ekonomske škole Požega.

U kategoriji 17-20 godina sudjelovalo je 891 natjecatelja  od kojih je 742 uspješno završilo natjecanje. Među uspješnima je 12 učenika/ca iz Ekonomske škole Požega. Dvoje učenika Patrik Pavelić i Gabrijela Jerković su uspješno odradili natjecanje osim na hrvatskom  jeziku i na engleskom jeziku.

Svi učenici zaslužuju pohvalu kao i mentori, a posebno učenik Patrik Pavelić koji je na engleskom jeziku osvojio 15. mjesto s 451,8 boda u minuti i time je najbolje plasiran  učenik koji pohađa srednju školu iz Hrvatske.

Također je za pohvalu Patrikov rezultat na hrvatskom jeziku kojim je osvojio 46. mjesto s 363,0 znaka u minuti.

Patrik Pavelić, 4. a
najuspješniji natjecatelj iz RH i Ekonomske škole Požega  kategorija 17-20 godina

 

Voditeljice natjecanja: Katica Sunarić, prof. savjetnik i Zvjezdana Farkaš, prof. savjetnik  

 Izvješće sastavila: Zvjezdana Farkaš