MEĐUNARODNO NATJECANJE FLOW 2020

Radovi učenica Ekonomske škole Požega na međunarodnoj izložbi

Natjecanje, koje se održava u gradu Schwedtu, na temelju svoje veličine i kontinuiteta ubraja se u jedno od najznačajnijih likovnih natjecanja u Njemačkoj. Ovo se natjecanje Savezne pokrajine Brandenburg održava od 1967. godine, a godišnje pristigne između 2.000 i 3.000 radova. Ove je godine, s obzirom na okolnosti, broj radova ipak malo manji. Ukupni je broj radova bio 931, a radovi su stigli iz 13 zemalja svijeta. Međunarodno stručno povjerenstvo odabralo je 730 najboljih radova za službeni postav izložbe.

Pokroviteljica je natjecanja, Britta Ernst, ministrica obrazovanja, mladih i sporta Savezne pokrajine Brandenburg. Nositelj je natjecanja od 2012. Verein der Freunde und Förderer der Musik- und Kunstschule „J. A. P. Schulz“ (Schwedt/Oder). Sponzor je natjecanja Ministarstvo obrazovanja, mladih i sporta Savezne pokrajine Brandenburg, grad Schwedt/Oder i okrug Uckermark. Na natjecanju sudjeluju djeca i mladi iz cijeloga svijeta od 4. do 20. godine.

Ekonomska škola Požega na ovome je natjecanju sudjelovala po prvi puta, ali već sada smo dobili iznimno pozitivne povratne informacije organizatora. Sva tri rada naših učenica bila su dio službenog postava izložbe, premda nisu među 10 prvonagrađenih radova. Izložba je otvorena 16. rujna 2020., a našim su učenicama prije nekoliko dana stigla priznanja i pohvala organizatora.

Na natjecanju su pod mentorstvom mr. Martine Budimir, prof. sudjelovale:

  1. GABRIELLA KOPIĆ, h, rad Gefühle (Osjećaji)
  2. MIRJAM MARIĆ, prošlogodišnji 4.h, rad Grüne Zukunft (Zelena budućnost)
  3. SANDRA MARKOVIĆ, h, rad Battle for Dominance (Bitka za prevlast)

Čestitamo našim kreativkama!

Download (PDF, 280KB)

Download (PDF, 814KB)

Download (PDF, 673KB)

Na sljedećoj poveznici možete vidjeti videoprilog s otvorenja izložbe na kojemu je na 1’08” vidljiv rad jedne naše učenice, otkrijte koje!

https://www.youtube.com/watch?v=jaUA3SxEPmU

Izvješće sastavila: mr. Martina Budimir, prof.