Code week 2020.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenici 1. k i 4. k s profesoricom Zvjezdanom Farkaš, sudjelovali  su u Međunarodnom e-Twinning projektu Pixel Art – Code Week. U projektu sudjeluju  partneri iz Hrvatske i drugih zemalja (Turska, Srbija, Italija, Grčka i Crna Gora).

Učenici 1. k razreda su  na satu razrednika izrađivali smajliće tehnikom Pixel Art. Smajliće su povezali s njihovim osjećajima i iznosili primjere kad su se osjećali sretno, tužno, ljuto, ravnodušno. Čime su povezali ovaj projekt i projekt Me, Myself & I (Ja i sva moja lica).

Učenici 4. k razreda su na satu iz Marketinga – nastavna cjelina Funkcije marketinga za uvod u grupni projektni zadatak predstavljanje funkcija marketinga kroz kreativni proizvod Hrvatski kolačić sa simbolom glagoljice dobili zadatak koristiti se jednostavnom tehnikom PixelArt i izraditi zadana slova glagoljice koja su bila osnova za daljnju izradu zadatka.

Radovi učenika/sudionika (profesora) se mogu vidjeti na Padlet poveznici: 

https://padlet.com/sarecv13/Bookmarks

Prijavljen događaj naše škole je na poveznici

https://codeweek.eu/view/332961/programirajmo-bez-racunala